Lad farven vise vejen

En retsbygning kan være en kompleks bygning at besøge på mange måder. Derfor kræver det en høj grad af klarhed og enkelhed i skiltningen, så man trygt og roligt bliver ledt den rette vej. Vi har haft stor fokus på, at man som besøgende bliver taget godt imod med det samme, man ankommer.

Det er lykkedes at skabe en skiltning med identitet, og en skiltning som samtidig er med til at underbygge et formeldt udtryk. I Horsens hvor er retten er flyttet ind i en gammel fabriksbygning og Retten i Næstved har til huse i den gamle gardehusarkaserne.

Vi har ved hjælp af grafik og farver både designet en særlig identitet for huset og skabt en klar wayfinding, som venligt og imødekommende vejleder brugeren. Al skiltning (stationær, fleksibel og elektronisk) taler samme sprog og fungerer derfor optimalt som vejvisning både ude og inde.

Med simple visuelle virkemidler har retsbygningerne fået let aflæselige markører, der giver brugeren faste, guidende holdepunkter.

Elektronisk skiltning

Som en del af projektet blev der monteret skærme begge steder. Ved ankomst mødes du af en aktivitetsoversigt, som viser hvor og hvad der sker i retsbygningen.

Digitale infoskærme