Fingerpost viser vej

Den lille østjyske by, Jelling, er berømt for bl.a. at huse runestenen, der betragtes som Danmarks dåbsattest, og to vældige gravhøje opført af Harald Blåtand.

Byen besøges hvert år af mange endagsturister, der skal guides rundt til byens oplevelser, spisesteder, butiksområder, toiletter og andre steder af interesse. For mange vil det være det første besøg i byen, og det kan derfor være svært at orientere sig.

I samarbejde med Jelling Lokalråd og Vejle Kommune har vi udviklet Fingerpostskilte med et lokalt udtryk.

Se andre fingerpost

Analysearbejde

Når der skal skiltes i en by med mange attraktioner af interesse, starter et større analyse arbejde.

Vores sælger besøger området og danner sig et indtryk af den mest optimale skiltning. Vi taler med de skilteansvarlige for at finde ud af, hvilke udfordringer der er, og hvad der er den ønskede adfærd i området. Vores tegnestue downloader kort over området, og der bliver lavet en visualisering af, hvor skilte kan placeres, som derefter bliver tilrettet i samarbejde med kunden.

Det er vores udgangspunkt, at besøgende, for at få en god oplevelse når de besøger et område, skal “tages i hånden”, og ved hjælp af skilte og guiding får det mest optimale ud af deres besøg, så de ikke går glip af noget p.g.a. mangelfuld skiltning.

Design af Fingerpost

I Jelling faldt valgte på et Fingerpostskilt, der peger byens turister i den rigtige retning, når de bevæger sig rundt i området. Skiltet er opbygget af en mast med skilte, der peger i forskellige retninger af byen. På skiltene er der en tekst både på dansk og engelsk, et pictogram for aktiviteten, samt angivelse af afstand.

På Fingerpoststanderen er det muligt at lave en unik top som symbol på det sted, hvor den monteres. Det giver en mulighed for at give “sin” stander et særpræg, så det ikke ligner det man ser andre steder. På Fingerpoststanderne i Jelling er masten prydet med en tredimensionel miniatureudgave af Jellingestenen.

 

Montering

Når vi i samarbejde med kunden har fundet det endelige udtryk for skiltene og alle korrekturer er godkendt, sættes skiltene i produktion. Derefter samles standerne, og montering af foliedekorering foretages af vores skiltedesignere.

Skiltene pakkes og vores skiltemontører bliver sendt afsted med placeringstegninger, og de færdige skilte monteres på aftalt tid og sted.