Ambitiøs ansigtsløftning af park ved Vejle Fjord

Skyttehushaven har gennem generationer været vejlensernes fælles have og samlingssted til bryllupper, familiesammenkomster, picnic, koncerter, Sankt Hans og meget mere.

I 2019 har haven fået et ambitiøst ansigtsløft med ny flot scene, ny sandstrand, otte nye haverum med nye stier og ny rutchebane, restaurering af fuglevoliere og det hvide lysthus.

Renoveringen inkluderede en nydesignet skilte serie, som skaber sammenhæng med havens andre elementer som en slags byinventar. Samlet blev haven renoveret for 32 mio.

Inspiration til skiltedesign

Skiltene er designet med inspiration i havens historie, oprindelse og bygninger. Stilen i skiltene er hentet i Art Deco, fra havens oprindelsestid. Skyttelauget anlagde i 1859 en skydebane og opførte samme år havens første bygning. Siden kom en dansepavillon til i 1868, og i 1881 blev der bygget en musikpavillon, i 1915 blev Skyttehushaven åben for offentligheden, og har fået en helt særlig betydning for Vejlenserne. Denne historie er bragt med ind i den ny designede skiltefamilie og informationsdesignet, hvor font er designet i art deco stilen, kortet er inspireret at tiden fra havens oprindelse og fuglen tegnet ud fra Vejle Skyttelaugs oprindelige skydeskive.

De gamle bygninger

Livet i haven

Skyttelaugets skydeskive

Inspiration i Art Deco font

Se mere om løsningen i Skyttehushaven