Skilte i gågade synliggør butikker i sidegader

Kampen om synlighed er stor, og mange byer har en skilteskov af A-skilte, gadesælgere, klapskilte eller hvad man vælger at kalde denne type skilte. Brugen af disse skilte reguleres af lokalplaner. Antallet af skilte er de fleste steder begrænset af et skilt pr. forretning, som udelukkende må placeres udenfor egen facade. Ønsket i Vejle er at begrænse brugen af denne type skilte. Når der er mange skilte, bliver skiltene til støj for øjet, oplevelsen er rodet og effekten af skiltene er yderst tvivlsom, specielt hvis flere skilte er skrammet og med falmet budskab.

Skiltene i Vejle er et forsøg på at skabe et bedre byrum og samtidig hjælpe forretningerne i sidegaderne med at få mere synlighed. Når dette kombineres med et kort over byen, som viser interessepunkter, er det en bedre service for turister og gæster i byen.

Sidst, men ikke mindst, giver skiltene identitet, både til sidegaderne og byen.

Cortenstål – et unikt og moderne materiale

Corten stål er et materiale, der ruster hurtigt i overfladen og dermed giver et unikt udseende til skiltene. Når materialet udsættes for vind vejr, ruster det, og får denne rå og smukke farve og overflade samtidigt med, at rusten virker beskyttende for stålet og skaber derfor et meget holdbart materiale. Nedenfor ses billeder fra da standerne blev monteret og fra efter det har stået i et halvt år.

Før patinering

Efter patinering