Gode skilte er en del af optimal service

Skiltningen – wayfinding – var en vigtig del af det vellykkede EU-formandskab

Horsens har i det seneste årti gennemgået en bemærkelsesværdig transformation fra en fængselsby til kulturby. Et af højdepunkterne var, at byen også blev et storpolitisk centrum i forbindelse med Danmarks EU-formandskab.

Fra sportsarena til stort konferencecenter

Til daglig bliver Forum Horsens brugt af hele byen, lige fra Superliga-holdet AC Horsens til skolebørnenes idrætstimer. Derfor kunne den daglige skiltning ikke bruges, da EU-formandskabet rykkede ind. Det giver ikke så meget mening, at skilte mod tribunepladser og omklædningsrum, når EU-ministrene skulle samles i plenar-salen.

Identitet og vejvisning

Designmanualen oversatte vi til en synlig og intuitiv vejvisning, som blev designet og placeret, så de var en god guide for de mange brugere. Samtidig var skiltene med til at skabe sammenhæng mellem den visuelle identitet og stedet Forum Horsens.

Jeg kunne helt sikkert finde på at bruge Idéskilte igen

Marianne Beuchert fra Idéskilte snakkede meget om wayfinding, og i begyndelsen vidste jeg faktisk ikke helt, hvad det var. Men det gik hurtigt op for mig, hvor vigtigt wayfinding er. På forhånd havde vi fra ministerierne mange bekymringer, for vi syntes, at Forum Horsens var vildt stor og uoverskuelig. Men da vi så skiltningen, blev vi helt rolige. For man kunne simpelthen ikke fare vild med den skiltning.

Nanna Robdrup
Udenrigsministeriet