Faglig forståelse for wayfinding

Idéskilte har leveret en række forskellige skilte til Billund Airport. Det kræver noget helt særligt at få passagererne til at stole på skiltningen her.

Du kender det sikkert udmærket: Du er lidt ekstra oppe på mærkerne, når du skal tjekke ind i en lufthavn, for du ved, at flyet ikke venter. Og er kufferten mon blevet for tung? Er håndbagagen for stor - eller er du ved et uheld kommet til at pakke en ulovlig neglesaks i den?

Derfor skal der noget helt særligt til for, at du føler dig tryg og bogstaveligt talt på rette vej i en lufthavn.

Vi havde passagerer, der kom hen til skrankerne og spurgte, om det nu var helt sikkert, at det passede, hvad der stod på skiltene, fortæller Anders Nielsen, der er projekt- og udviklingschef i Billund Airport. 

Har bidraget med mange typer skilte

Idéskilte i Horsens har hjulpet Billund Airport med at finde frem til en mere optimal skiltning.

3 PILE LILLE Jeg synes, den vejvisning, vi har nu, fungerer. Jeg hører ikke det modsatte i hvert fald, siger Anders Nielsen.

Idéskilte i Horsens har gennem årene bidraget med flere forskellige typer skilte til Billund Airport, der de senere år har gennemgået en stor udvikling. For eksempel var Idéskilte involveret i ny skiltning i forbindelse med ombygningen af lufthavnens kommercielle område.

Selv havde Anders Nielsen samarbejdet med Marianne Beuchert fra Idéskilte, da lufthavnen selv overtog valutaveksling og skulle have udviklet nye skilte. I den forbindelse opdagede han, at Idéskilte med Marianne Beuchert har en faglig kapacitet i ikke bare skilte, men wayfinding.

Anders Nielsen fortæller, at indtil en større ombygning i 2002 var den hal, der bruges til afgange og ankomster, mere statisk.

3 PILE LILLE Men i forbindelse med et security-projekt blev der behov for at ændre bygningen og dermed også vejvisningen for at sikre et godt passagerflow. 

Faglig forståelse for way finding

3 PILE LILLE Det spændende i samarbejdet med Marianne er, at hun er i stand til at sætte sig ind i, hvad det betyder at vise vej for en passager i en lufthavn.

3 PILE LILLE Der er rigtig mange, som kan lave skilte, men det er ikke nok, når man skal vise vej i en lufthavn. Her skal man have en faglig forståelse for det at lave en vejvisning.

Anders Nielsen fremhæver, at Idéskilte og Marianne Beuchert har en kvalificeret og fagligt funderet mening om, hvad der skal stå på skiltene og tillige kommer med mange gode input.

3 PILE LILLE De store LED-tavler i afgangshallen er primært Mariannes fortjeneste, siger han og tilføjer:

3 PILE LILLE En af Mariannes særlige kompetencer er at gøre tingene så enkle som muligt.

Anders Nielsen synes, samarbejdet med Idéskilte fungerer fortrinligt:

3 PILE LILLE Vi opfatter da Idéskilte som fast leverandør på wayfinding. Vi snakker ikke med andre. Det er en fordel, at Idéskilte kender vores designprogram, og at vi har en fælles forståelsesramme af, hvad det er, vi gerne vil med skiltningen.

 

Lad os tage en snak

Mb

Marianne Beuchert

Rådgivning og konceptudvikling
t: 76 26 61 12
m: 28 40 85 93
Vokseværk